Over Roy Bakker

Biografie

Tijdens een weekend weg kwam Roy voor het eerst in contact met een kart op het circuit van Mariëmbourg in België. Na enkele ronden rijden, kwamen Roy en zijn vader erachter dat het erg goed ging. Ze besloten om een kart te kopen en reden een tijdje later de eerste wedstrijd mee. Tijdens deze eerste wedstrijd wist de 8 jarige Roy direct de race te winnen. Kort daarna kreeg Roy ondersteuning van de eerste sponsoren en kon het avontuur beginnen.
Na het leerproces van 2003 en 2004 in de klasse mini-junioren, wist Roy een vroege overstap te maken naar de ICA-junioren. Een klasse met 100cc luchtgekoelde motoren die met 20.000 toeren over het asfalt gaan. Het eerste jaar was het een erg zware klasse om in te rijden. Roy reed dit jaar met dispensatie omdat de klasse alleen toegankelijk was voor de leeftijdscategorie 12 t/m 15. Ondanks gebrek aan ervaring in de ICA-junioren, wist Roy zich erg goed staande te houden tussen een competitief veld, waarvan veel rijders een stoeltje hebben gekregen in de autosport. De jonge Roy kon de gevestigde top van Nederland het vuur aan de schenen leggen en maakte direct kans op de Nederlandse titel. Roy wist tijdens het eerste jaar in de klasse Nederlands Vice-Kampioen te worden.
Hier stopte het avontuur echter niet voor Roy, want er waren nog hogere klassen om in te rijden en sterkere rijders om te verslaan. Roy besloot om de overstap de maken naar de klasse Rotax Max DD2. Een klasse met 125cc watergekoelde motoren en twee versnellingen. In deze klasse moest Roy wederom beginnen met dispensatie omdat hij te jong was om de overstap te maken. Roy liet de Nederlandse Autosport Bond echter zien dat dit geen verkeerde keuze was geweest en werd Nederlands kampioen. In deze klasse behaalde Roy titel na titel en wist hij zich te plaatsen tussen de wereldtop.
Na een jarenlange plaatsing in de top 10 op de wereldranglijst, wilde Roy laten zien wat hij kon in de koningsklasse van het karten. Roy stapte over naar de schakelklasse waar gereden werd met 125cc geschakelde motoren die goed waren voor 42pk. Ook in deze klasse was Roy competitief en wist hij in zijn eerste jaar Nederlands/Belgisch Vice-kampioen te worden. Tijdens dit jaar heeft Roy kennis gemaakt met de ‘SuperShifter’. De allerhoogste klasse in het karten zorgt voor 175cc met 52pk en zes versnellingen. Roy wist op het Wereldkampioenschap van 2016 van de 28e plaats naar de 4e plaats te rijden in deze klasse. Ook in het seizoen 2017 is Roy Belgisch kampioen geworden in de Supershifter klasse. Daarnaast wist hij op het Wereldkampioenschap de hele week in de top 3 te rijden! Ook in het seizoen 2018 wist Roy zijn vijfde Nederlandse titel te pakken in de hoogste klasse van het karten op de Praga kart!Roy Bakker Racing C019028

Roy Bakker 9 jaar oud

Roy Bakker 11 jaar oud

Roy Bakker 15 jaar

next
prev