Roy Bakker naar het WK karten in Le Mans!

Op 12 oktober zal het Roy Bakker Racing Team afreizen naar Le Mans in Frankrijk voor het WK karten. Roy zal uitkomen voor Nederland in de hoogste klasse: Iame 175cc Supershifter. De klasse met 6 versnellingen en 54 pk gaan met hele hoge topsnelheden over de kartbaan in Le Mans.

Twee jaar eerder stond Roy ook aan de start van het WK in Le mans. Toen wist hij zich als 3e te kwalificeren en wist hij de hele week mee te doen in de top 3. Het team is dan nu ook meer gedreven dan ooit om het podium te behalen. ‘Na alle motorische problemen van het afgelopen seizoen, hoop ik dat we nu kunnen laten zien wat we waard zijn’, aldus Roy Bakker.

Roy zal op zondag 13 en maandag 14 oktober de vrije trainingen rijden waarna hij op dinsdag 15 oktober de kwalificatie zal rijden. Op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 oktober rijdt Roy in totaal 4 kwalificatieheats. De heats zullen de startpositie bepalen voor Roy in de préfinale op zaterdag 19 oktober. De préfinale zal de startplaats voor de finale bepalen en alleen de finale telt.

Binnenkort komt er een bericht online met hoe de wedstrijden live te volgen zijn via livestream en livetiming.

Roy Bakker vol gas tijdens het Benelux Kampioenschap in Genk!
PREVIOUS POST
Roy Bakker naar het WK karten in Le Mans!
NEXT POST