Roy Bakker neemt deel aan het Nederlands Kampioenschap in Emmen!

Een extra wedstrijd voor het Roy Bakker Racing Team! Op zaterdag 2 juni reist het team af naar kartbaan Emmen voor het Nederlands Kampioenschap. De Nederlands kampioen wordt gevormd door de punten van de drie beste wedstrijden bij elkaar op te tellen. Roy heeft de eerste wedstrijd gemist, maar dit heeft dus geen gevolgen in het kampioenschap! Het kampioenschap bestaat namelijk uit vier wedstrijden. Roy zal dus ook de 3e en de 4e race van het Nederlands kampioenschap rijden in Venray en Assen.

kalender

Emmen is een baan voor een technische rijder. Het circuit heeft namelijk veel korte bochten en een heel lang rechte stuk. Dit zorgt ervoor dat de standaard afstellingen en tandwielverhoudingen niet werken op deze baan. Er kan tactisch gespeeld worden, maar ook kan de rijder hier een verschil maken. Roy is eerder tijdens het Nederlands/Belgisch kampioenschap op het podium gekomen in Emmen en ook nu zal het team ervoor gaan!

kartbaan emmen

Op zaterdag zullen ditmaal alleen trainingen plaatsvinden. Op zondag wordt de kwalificatie verreden met aansluitend de races. De races zijn echter niet live te volgen. Wel wordt er aan het einde van elke dag een bericht geplaatst op de Facebookpagina van het team. Klik HIER om naar de Facebookpagina te gaan.

Roy Bakker toont doorzettingsvermogen in Spa!
PREVIOUS POST
Roy Bakker oppermachtig in Emmen en pakt de leiding in het kampioenschap!
NEXT POST