Het Wereldkampioenschap 2017!

 

Na een geweldige laatste race in Genk vertrekt, de viervoudig Nederlands kampioen en Belgisch kampioen, Roy Bakker met zijn team zondag 8 oktober naar het Wereldkampioenschap in Le Mans, Frankrijk. Hier zal Roy strijden tegen kampioenen van over de hele wereld. Vorig jaar wist Roy zich tijdens het WK nog knap als 4e te kwalificeren en in de finalerace te strijden voor een podiumplaats. Dit jaar hoopt het team opnieuw te laten zien wat ze kunnen. Onder begeleiding van O.W. Karting zal Roy uitkomen voor het kartmerk OK1. De kart is gedurende het jaar goed bevallen en heeft er mede voor gezorgd dat Roy de Belgische titel binnen kon halen.

aerial picture

Vanaf maandag 9 oktober zal het team testen op Le mans om de juiste afstelling van de motor en kart te vinden voor het officiƫle gedeelte. Op donderdag 12 oktober zal het officiƫle gedeelte beginnen met de kwalificatie. Hiermee wordt door middel van de snelste rondetijden bepaald op welke positie Roy mag starten in de kwalificatieraces. De eerste kwalificatierace zal ook op donderdag 12 oktober plaatsvinden. Kwalificatieraces zijn korte races waarin Roy op een zo goed mogelijke positie moet finishen. In totaal zijn er vier kwalificatieraces en de punten bij elkaar opgeteld zorgen voor een startplaats in de pre-finale. Op vrijdag 13 oktober vinden kwalificatierace 2 en 3 plaats. Op zaterdag 14 oktober vindt de laatste kwalificatierace plaats en zal de startplaats voor de pre-finale duidelijk worden. De pre-finale vindt plaats op zondag 15 oktober en hier moet Roy opnieuw zorgen voor een zo goed mogelijk resultaat, want de pre-finale bepaald de startpositie voor de finale. De finale vindt ook plaats op zondag 15 oktober.

Dit alles is te volgen via de live-timing (hier kunnen de rondetijden live gevolgd worden) en de live-streaming (Hier kan de race bekeken worden zoals op TV). De live-timing wordt pas beschikbaar vanaf woensdag 11 oktober en de live-streaming wordt beschikbaar op donderdag 12 oktober. Om bij de link voor de live-timing en live-streaming te komen kunt u naar de homepage van roybakkerracing.com gaan en vervolgens op de link drukken. Op de homepage staat tevens het schema met de tijden waarop Roy moet rijden. LET OP! Het schema kan gedurende de week nog worden aangepast. Hieronder nogmaals het tijdschema:

Woensdag 11 oktober: 9:45, 11:15 en 12:45 vrije training.

Donderdag 12 oktober: 12:50 vrije training, 15:35 kwalificatie en 18:05 kwalificatierace 1.

Vrijdag 13 oktober: 12:30 vrije training, 15:10 kwalificatierace 2 en 17:50 kwalificatierace 3.

Zaterdag 14 oktober: 12:50 vrije training en 15:50 kwalificatierace 4.

Zondag 15 oktober: 10:10 vrije training, 13:40 pre-finale en 16:25 finale!

Naast de live-timing en live-streaming wordt het nieuws van het WK elke dag bijgehouden op de website en op Facebook. Houd de website en Facebook dus goed in de gaten.

Roy Bakker Belgisch kampioen 2017!
PREVIOUS POST
De snelheid op het WK zit er goed in!
NEXT POST