Roy Bakker behoudt de leiding in het Belgisch kampioenschap!

Na een geweldige eerste plaats in Mariembourg tijdens de eerste race van het seizoen, is het Roy Bakker Racing team afgereisd naar Spa-Francorchamps voor de tweede ronde van het Belgisch kampioenschap. Roy had tijdens de eerste race een voorsprong opgebouwd en het doel was om deze voorsprong te behouden of uit te bouwen. Opnieuw moest Roy strijden tegen sterke rijders uit verschillende landen.

Tijdens de vrije trainingen had Roy gelijk de snelheid te pakken. De rondetijden waren goed, de kart lag goed op het asfalt en de motor liep uitstekend. Na meerdere trainingen wist Roy constant snelle rondetijden te zetten en wist dat hij klaar was voor de kwalificatie.

Spa2

In de kwalificatie ging het echter niet voor de wind. Roy had op het nieuwe set banden geen grip en geen tractie bij het uitkomen van de bocht. Toch koos hij ervoor om een zo goed mogelijke rondetijd neer te zetten. Roy reed achter zij directe concurrent aan in zijn snelste ronde. Die jongen koos er echter voor om Roy op een onsportieve manier op te houden tijdens de kwalificatie waardoor de snelste ronde verloren ging. Roy moest genoegen nemen met een 7e plaats.

De 7e plaats uit de kwalificatie zorgde ervoor dat Roy tijdens de twee kwalificatieraces moest starten als 7e. Tijdens de eerste race wist Roy een goede start te maken en hij kwam als 5e door de eerste bocht. Na veel strijden wist Roy de 4e plaats in de race te pakken. Hij kwam er echter alweer snel achter dat ook hier de banden zorgden voor weinig grip en tractie. De 4e plaats was alles wat erin zat.

Het probleem deed zich vooral voor in bochten naar rechts en dat betekende dat het met de linkerbanden te maken had. Voor de tweede kwalificatierace heeft het team daarom ook grip opgebouwd om zo toch nog redelijk weg te kunnen komen. Na opnieuw een goede start kwam Roy tijdens de tweede race als 5e door de eerste bocht. Door wat duwen en trekken in de eerste bochten ontstond een gat naar de nummer vier. Roy heeft de hele race moeten strijden om het gat te dichten, maar toen viel de finishvlag. Een 4e en 5e plaats in de heats zorgden ervoor dat Roy in de finale als 4e mocht starten.

spa1

 

Tijdens het wedstrijdweekend mag nog 1 keer 1 nieuwe band gebruikt worden. Het team heeft ervoor gekozen om deze band in te zetten voor de finale, want hier draait het tenslotte om. Tijdens de start van de finale wist Roy de tweede plaats te pakken in de eerste bocht. Opnieuw kwam hij als een speer weg. Wel was er een gat dat Roy moest dichten naar de nummer 1 in de race, maar Roy voelde dat de ene nieuwe band verschil maakte. Stukje bij beetje kwam hij dichterbij. Toen Roy eenmaal dichtbij genoeg was om een aanval te plegen, werd hij van achter geraakt. Dit zorgde er opnieuw voor dat er een gat ontstond. Roy wist het gat te dichten tot 0,2 seconde en heeft ondanks een pechweekend het beste eruit weten te halen.

Spa3

De directe concurrent van Roy, die tijdens de kwalificatie onsportief rijgedrag vertoonde, had meer onsportieve dingen gedaan naar andere rijders en monteurs waardoor hij van de organisatie een diskwalificatie kreeg. Dit was de reden waarom Roy als eerste op het podium stond. Echter werd de diskwalificatie later teruggedraaid na een protest van de rijder en monteur. Het raceverslag heeft lang op zich laten wachten omdat de uitslag van de race nog niet bekend was. Deze week is er een uitspraak gedaan. De directe concurrent van Roy is uiteindelijk bestraft met 400 euro boete voor het aanvallen van een monteur. Daarnaast mag de jongen de eerste twee jaar geen fout meer begaan op de kartbaan, want anders wordt hij 6 maanden geschorst. Dit zorgt er echter wel voor dat de eerste plaats van Roy terug is gedraaid naar een tweede plaats. Nog steeds een erg mooi resultaat waarmee Roy de leiding in het kampioenschap behoudt met nog 1 race te gaan!

IMG_3294

De volgende race vindt plaat op kartbaan Genk in België op 19 en 20 augustus. Hier zal duidelijk worden of Roy de Belgische titel opeist.

Roy wil O.W. Karting bedanken voor de ondersteuning gedurende het weekend. Daarnaast wil hij alle sponsoren voor het seizoen 2017 in het bijzonder bedanken. Dit jaar moet het team werken met een zeer laag budget, maar dit weerhoudt het team niet van geweldige prestaties! Voor een groot deel is dit mogelijk door de sponsoren die nog steeds in Roy geloven.

Aankondiging race 2 Belgisch Kampioenschap in Spa!
PREVIOUS POST
Een extra wedstrijd op circuit Genk in België!
NEXT POST