Roy Bakker naar het podium met de KZ in Genk!

Na de teleurstellende eerste wedstrijd van het seizoen, besloot het team mee te doen aan de eerste ronde van het GK4 kampioenschap. Een Nederlands/Belgisch kampioenschap dat voor het eerst de schakelklasse laat rijden. Voor deze wedstrijd is het Roy Bakker Racing team afgereisd naar het internationale kartcircuit Genk in Belgiƫ. Er werd tijdens deze wedstrijd op een ander merk banden gereden dan het team gewend was, dus moest er op zaterdag veel getest worden.

Tijdens de zaterdagtrainingen is het team veel bezig geweest met het afstellen van de kart en de motor. Iets dat het team, wegens het budget, zelf uitvogelt. Dit terwijl er bij andere rijders teams achter staan met jaren lange ervaring in de schakelklasse. Na veel testen op zaterdag was het team klaar voor de kwalificatie die aan het einde van de dag verreden werd.

Tijdens de kwalificatie zat Roy aan het begin al bij de snelste tijden en dit is de hele kwalificatie niet meer veranderd. Toen de finishvlag viel, had Roy een mooie 4e plaats bemachtigt. Een goede uitgangspositie voor de eerste race op zondag.

Roy wist tijdens de eerste race op zondag een enorme sprong te maken met de start waardoor hij twee plaatsen vooruit ging. Op een mooie tweede positie kon Roy zijn race voor de winst voortzetten na de eerste bochten. Kort daarna begon het echter heel hard te hagelen. Het hele veld reed op slicks waardoor er rare situaties ontstonden. Roy wist het hoofd koel te houden en te finishen met een mooie 3e plaats. Door niet teveel risico te nemen, kon hij de tweede race opnieuw vanaf een goede plaats starten.

Vlak voor de tweede race had het hard geregend waardoor de baan nat was. Het team besloot om op regenbanden te vertrekken. Er waren echter 4 andere rijders die besloten op slicks weg te gaan. Tijdens de start verliep alles op rolletjes voor Roy en hij wist meteen te koppositie in de race te pakken. Roy lag een tijd op de tweede plaats, maar moest op een opdrogende baan uiteindelijk zijn meerdere erkennen aan de rijders op slicks. Dit zorgde ervoor dat Roy achter de rijders op slicks wist te finishen en met een 5e plaats de schade beperkt wist te houden.
genk-beker

Een 3e en een 5e plaats zorgde ervoor dat Roy de laatste race als 4e mocht starten. Ook tijdens deze start was Roy weer wakker en pakte meteen de 2e plaats. De baan was echter nog glad door de hevige hagelbui die vlak voor de race plaatsvond. Door de gladde baan was het een tijd spannend tussen de kopgroep, maar uiteindelijk gleed Roy een stuk weg waardoor er een gat ontstond. Het gat tussen Roy en de 3e plaats was te groot om op slicks dicht te kunnen rijden. Wel wist Roy snellere rondetijden te noteren, maar hij moest genoegen nemen met een 4e plaats.

Een 3e, 5e en 4e plaats zorgen ervoor dat Roy een mooie 3e plaats in totaal pakte. Hij wist op deze manier zijn eerste podiumplaats in de voor hem nieuwe klasse te bemachtigen en laat zien dat de potentie er is om verder te groeien. De 3e plaats zorgt er automatisch voor dat Roy zich als 3e classificeert in de stand om het kampioenschap.

Een teleurstellende eerste wedstrijd van het seizoen voor Roy Bakker
PREVIOUS POST
Roy Bakker ijzersterk in Hahn en wint 2 keer!
NEXT POST